Eksik dişlerin tedavisinde kullanılan ve çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyumdan yapılmış vidalardır. İmplant tedavisi ile ağızda var olan diğer sağlam dişlere de zarar verilmemiş olunur.
Erken dönemde süt dişlerine yapılan tüm restorasyonlar, erken süt dişi kaybı sonrası yapılan yer tutucular, engellenebilen kötü alışkanlıkların hepsi koruyucu ortodontik uygulamalardır.
Endodonti, kök kanal tedavisiyle ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Çürüklerin, travmaya bağlı çatlakların ve kırılmaların tedavisi zamanında yapılmamışsa diş siniri zarar görür ve kanal tedavisi gerekir.
Bu tedaviler ile diş eti, ağız içi dokuları ve dişleri çevreleyen alveolar kemik ile ilgili iltihabi hastalıkların önlenmesi ve ayrıca daha rahat etkin çiğneme gibi faydalar sağlanır.
Bazı dişlerde doğumsal ya da sonradan kullanılan antibiyotikler gibi nedenlerle dişlerde meydana gelen renklenmeler olmakla beraber, günlük olarak tüketilen yiyecek ve içecekler veya sigara kullanımı sonucu dişlerin kendi rengi istediğimiz gibi olmayabilir.
Diş hekimliğinde klasik yöntemlerle yapılan işlemlerin dijital fotoğraf makinası, ağız içi tarayıcı ve bilgisayar ile yapılmasıdır. Dijital diş hekimliği ile estetik gülüş tasarımı yapmak mümkündür.
Özellikle ön dişlere uygulanan, çok az miktarda diş dokusu kaldırılarak yapılan bir uygulamadır. Porselen laminalar oldukça şeffaf ve incedir. Bu uygulama ile hastanın diş rengi, şekli, boyutu, uzunluğu yeniden tasarlanarak hastanın tüm estetik kaygıları giderilmiş olur.
Protez uygulamaları çeşitli nedenlere bağlı olarak eksilen veya kırılan dişlerin yeniden onarılması ve tamamlanması amacıyla yapılan estetik diş hekimliği uygulamalarıdır. Genel olarak iki kısımda incelenir.
Restoratif diş hekimliği, günümüz modern diş hekimliğinde diş sert dokularından fazla madde kaybı yaratmadan güçlü adeziv sistemler kullanılarak kompozit rezin ya da porselenler ile dişe estetik ve fonksiyonun yeniden kazandırılmasını amaçlar.
Botox tedavisi son yıllarda hem estetik hem de tedavi amacıyla dişhekimliğinde de kullanılmaya başlanmıştır. Gummy Smile adı verilen dişeti gülümsemelerinde, Bruksizm (diş sıkma – gıcırdatma) tedavisinde ve ağız çevresinin gençleştirilmesinde Botox güvenle kullanılmaktadır.
Diş sıkma ve gıcırdatma olarak bilinen bruksizm bir çok hasta grubunda gözlenen bir kas aktivitesidir. Fakat hastalar genelde bu durumun farkında olmayabilirler.
Uyku sırasında solunumun kesilmesine neden olmayan horlamalar için uyku pozisyonunun değiştirilmesi, daha yüksek yastıkta uyunması, fazla kiloların verilmesi, sindirimi kolay yiyecekler tüketilmesi, alkol ve sigara kullanımının bırakılması…
0-14 yaş arası çocukların süt ve daimi dişlerindeki çürüklerin tedavisi, travma tedavisi, koruyucu diş hekimliği uygulamaları(flor ve fissür örtücü uygulamaları) ve koruyucu ortodontik tedavileri kapsar.
Şeffaf Plak(Invisalign) Sisteminin her bir yenilikçi özelliği hak ettiğiniz gülümsemeyi ortaya çıkarmak için tasarlanmıştır. Bu yüzden milyonlarca insan hayatlarını çıkarılabilir, neredeyse görünmez alignerlarımızla değiştirdiler.
Çene bölgesinin yan tarafında bulunan ve en güçlü çiğneme kası olarak bilinen masseter kasının büyüyerek, dışarıdan bile görünecek kadar belirgin hale gelmesine masseter hipertrofisi (masseter büyümesi) adı verilir.
Ağız içerisinde ki tüm yaralanma, hastalık ve bozulmaların teşhis ve tedavilerinin yapıldığı bölümdür.
Dişhekimi korkusu olan hastalarda ve hekim ile koopere olamayan küçük çocuklarda ağızda müdahale edecek çok sayıda diş bulunuyorsa uygulanacak en iyi yöntem genel anestezi altında diş tedavisidir.